No són temps per a la pasivitat - Jaume Funes Artiaga
Les idees neixen de compartir. Aquest és el lloc web que recull tota la literatura i articles del psicòleg, educador i periodista Jaume Funes
educació, adolescents, drogues, consum, addicció, pantalles, psicologia, educación, adolescencia, drogas, pantallas, consumo, adicción
9
post-template-default,single,single-post,postid-9,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

No són temps per a la pasivitat

No són temps per a la pasivitat

Aquest bloc ha estat inactiu bastants mesos. Va néixer adaptant la meva docència als mons de les adolescències virtuals, al costat d’un altre bloc: “Amb pretensió educativa“. El dia a dia però ho va deixar en suspens. L’activisme professional tampoc em va permetre dedicar temps a pensar sobre la dinàmica realitat que ens envolta i escriure idees per compartir, més enllà de les que em toquen sovint com a educador o psicòleg.

Però ara plou massa. Els que ens manen i els que conformen opinions (més aviat no-opinions) semblen majoritàriament entestats en fer creure que tot és igual, que no cal pensar, que la dinàmica d’exclusió i empobriment és imparable, …

Reobro el bloc per obligar-me a pensar i compartir idees sobre la nostra realitat social, les nostres dinàmiques col·lectives. Convivim amb personatges que es creuen i difonen una o totes dues  de les següents afirmacions: “són que el són perquè hem fet mèrits”; “abans tot era millor”. Ho diuen més suaument, però aconsegueixen fer-nos oblidar que tots són, inicialment, les oportunitats vitals que hem tingut. Destacant el vertigen i la complexitat de les societats acceleradament canviants fan retornar d’amagat les formes “naturals” de distribuir el poder i comprendre l’existència (no sigui que s’instauri el vici de pensar i dubtar).

No Comments

Post A Comment

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies