Comptar els que passen gana - Jaume Funes Artiaga
Les idees neixen de compartir. Aquest és el lloc web que recull tota la literatura i articles del psicòleg, educador i periodista Jaume Funes
educació, adolescents, drogues, consum, addicció, pantalles, psicologia, educación, adolescencia, drogas, pantallas, consumo, adicción
306
post-template-default,single,single-post,postid-306,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Comptar els que passen gana

Comptar els que passen gana

Primer van ser les entitats que estan cada dia amb els infants. Van dir i repetir: Atenció que qui més està pagant la crisi son els infants. A més, la pobresa infantil, que abans de la crisi ja era alta, està augmentant. Van aconseguir una marató i alguna solidaritat més, però cap variació en les polítiques d’infància.

Al Síndic de Greuges li va donar per fer un informe, abans de l’estiu, sobre la malnutrició infantil. Parlar de desenes de milers d’infants que passen gana (existeixen moltes “ganes”) va irritar a qui no accepta que una cosa així passi a Catalunya. Els sociòlegs del règim van desmuntar les dades i van afirmar que, en tot cas, existia mala cultura alimentaria. El Conseller de Salut es va apressar a negar-ho tot. Els tres partits que governen no van tolerar (el que ens ha de preocupar ara no és això) ni que les conselleries implicades expliquessin al Parlament com es posaven d’acord per fer alguna cosa.

Ara, el sistema de salut ha acabat fent un estudi i, ves per on, revisant les histories de salut han trobat que 660 infants mal nodrits per culpa de la pobresa han anat al metge (és de suposar que són molts més els pobres que no han passat pel pediatra). Tanmateix, han assegurat que podem estar tranquils que “no han derivat en patologies ni diagnòstics clínics”. Entre mig, hem patit una “Grossa” que resolia via aportacions benèfiques la misèria del pressupost ordinari destinat a la infància.

Senyors que governen o donen suport al govern ¿podrien fer el favor de no fer el miserable amb la infància? Mai ha estat la seva preocupació prioritària, però donat que en les crisis actuals molts més nois i noies han passat a tenir vides precàries, no podien ampliar el seu grau de preocupació?

Ahir tornaven a parlar de plans contra la pobresa i, plens de contradiccions, proposen augmentar prestacions com ara  la renta d’inserció que fa quatre dies acaben de restringir. No podien concedir-la tant sols pel fet que una mare no tingués ingressos per fer de mare. ¿Ho faran ara? Facin “plans” però facin el favor de, com a mínim, adoptar alguna vegada una perspectiva d’infància en les seves decisions.

No Comments

Post A Comment

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies