Acompanyar des de les necessitats de cada dia - Jaume Funes Artiaga
Les idees neixen de compartir. Aquest és el lloc web que recull tota la literatura i articles del psicòleg, educador i periodista Jaume Funes
educació, adolescents, drogues, consum, addicció, pantalles, psicologia, educación, adolescencia, drogas, pantallas, consumo, adicción
935
post-template-default,single,single-post,postid-935,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Acompanyar des de les necessitats de cada dia

Acompanyar des de les necessitats de cada dia

Un text per pensar sensatament en com acompanyar els adolescents que cerquen altres mons migrant, a partir de les experiències oblidades de fa pocs anys.

Aquest text és una mena de reflexió general que ha de contextualitzar i introduir el document que descriu la curta i intensa experiència del centre Alcor, un espai d’acollida que, durant deu anys, ha estat una referència, complexa i contradictòria però inevitable, sobre l’atenció als nois menors d’edat que feien les seves aventures migratòries en soledat. Tanmateix, cal advertir que parlar de l’Alcor és parlar de l’emergència (neix en l’emergència i atén sistemàticament nombroses emergències). És parlar de la provisionalitat, que li genera una Administració contínuament indefinida, la que apareix cada vegada que les construccions socials que dominen l’opinió publica del moment generen reaccions negatives, fantasmes i pors. És parlar d’un calaix de sastre amb el qual es pretén donar resposta a una complexitat de situacions sense resposta, en un sistema de protecció en crisi permanent. Però també és parlar de professionals que pateixen i de projectes i propostes d’organització que cerquen, malgrat tot, facilitar si més no alguna petita arrel, una experiència diària d’importar a algú, una mínima subsistència confortable a uns nois sols, sense present ni futur, enmig d’una societat que els exclou sistemàticament.

 

Captura de pantalla 2017-01-31 19.32.46

 

No Comments

Post A Comment

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies