Projecte la pobresa amb ulls d’infant
La vida professional comporta actuar (atendre, escoltar, ajudar…) i pensar sobre el que estàs fent. Però també suposa treballar en equip, pensar junts, compartir, aplicar les reflexions a construir recursos, definir nous serveis, adequar les formes d’actuar a la realitat de les persones. Aquests són alguns dels projectes més recents de reflexió-acció que he compartit.
La vida profesional comporta actuar (atender, escuchar, ayudar…) y pensar sobre lo que haces. Pero también supone trabajar en equipo, pensar juntos, compartir, y aplicar las reflexiones a construir recursos, definir nuevos servicios, adecuar las formas de actuar a la realidad de las personas. Estos son algunos de los proyectos más recientes de reflexión-acción que he compartido.
Projecte la pobresa amb ulls d’infant
Quan començava l’any 2014 la pobresa estava present en una de cada quatre llars que tenen fills i un de cada tres infants o adolescents veia com la pobresa el privava de drets fonamentals. Però, més enllà de les respostes que s’estan donant es coneix poc sobre com canvien les seves vides i com és veritablement útil ajudar-los. Era necessari impulsar l’intercanvi professional d’experiències i idees amb la intenció de construir un discurs nou sobre les infàncies sota la pobresa i sobre les propostes d’atenció que veritablement els tinguin en compte.
El punt de partida de la reflexió va ser que “NO VAL QUALSEVOL ANÀLISI. NO SERVEIX QUALSEVOL RESPOSTA”.
Reflexions la pobresa amb ulls d’infant
Les respostes a la pobresa obliden sovint la perspectiva dels infants i els adolescents
Les famílies pobres necessiten ajuda quan la pobresa crea impotència educativa
La pobresa compromet l'educabilitat. L'escola sempre necessita la comunitat
Tots els infants aprenen jugant. La pobresa no pot privar de ser feliç participant
Dedicar-se a sobreviure genera malestars. Acompanyar no és curar ni generar conformitat
Proyecto la pobreza vista desde la infancia
Al empezar el año 2014, la pobreza estaba presente en uno de cada cuatro hogares con hijos, y uno de cada tres niños o adolescentes veía como la pobreza le privaba de derechos fundamentales. Sin embargo, más allá de las respuestas que se están dando, se conoce poco sobre cómo cambian sus vidas y cómo es verdaderamente útil ayudarlos. Era necesario impulsar el intercambio profesional de experiencias e ideas con la intención de construir un nuevo discurso sobre las infancias bajo la pobreza y sobre las propuestas de atención que las tengan en cuenta.
El punto de partida de la reflexión fue que “NO VALE CUALQUIER ANÁLISIS. NO SIRVE CUALQUIER RESPUESTA”.
Reflexiones la pobreza vista desde la infancia
Las respuestas a la pobreza olvidan la perspectiva de los niños y adolescentes
Las familias pobres necesitan ayuda cuando la pobreza crea impotencia educativa
La pobreza compromete la educabilidad. La escuela necesita siempre la comunidad
Los niños aprenden jugando. La pobreza no puede privar de ser feliz participando
Dedicarse a sobrevivir genera malestares. Acompañar no es curar ni generar conformidad
Algunes propostes per llegir la realitat, evitar els discursos benèfics i alguns suggeriments sobre les respostes justes
VIDAS INFANTILES EMPOBRECIDAS POR LA ACCIÓN DEL MUNDO ADULTO. Algunas propuestas para leer la realidad, evitar la beneficencia y construir respuestas justas